Shqipedia

Pema e rrapit  

  1. Kjo është një nga pemët që është vendosur më tepër nëpër rrugët e reja ose të restauruara të Tiranës. Zakonisht rritet në brigjet e lumit. Pema e rrapit e ruan gjelbërimin për shumë muaj të vitit, një nga avantazhet kryesore të saj. Ka dhe aftësinë e përthithjes së pluhurave të rrugës, por ka një disacantazh të madh: Gjethet vishen me një formë pluhuri natyral i cili është mbytës dhe shkakton alergji. Nëse pa dashje do shkundnit një pemë rrapi, do e ndjeni menjëherë pluhurin mbytës që ato lëshojnë.
    (homer, 19-07-2012)


Ju mund te shkruani opinionin tuaj per kete teme. Per te bere kete ju duhet te behemi anetare Anetarsimi eshte falas